Taal

 

English

 

 

Versie

 

De laatste versie van Cube is versie 1.50

 

 

Downloaden

 

Download mijn kubus oplosser door op het plaatje hieronder te klikken.


Welkom

 

Wie kent 'm niet? De kubus van Rubik. Dit programma helpt je om je kubus op te lossen. Nadat je je eigen kubus hebt ingevoerd, vertelt het programma je hoe je aan je kubus moet draaien om hem op te lossen.

Let wel op: De oplossing die de computer geeft is niet optimaal. Hiervoor zijn een berg wiskunde en grote tabellen nodig. Zie bijvoorbeeld http://kociemba.org/cube.htm voor een wiskundige oplossing (minder dan 20 stappen!).

Dit betekent dat je met dit programma meer aan je kubus moet draaien, maar als je goed oplet, kan je zelf leren om je kubus op te lossen omdat de computer het altijd systematisch aanpakt.

De computer:
* Lost eerst de bovenkant van de kubus op
   -eerst de zijkanten, beginnend bij de rechts/boven kant en tegen de klok ingaand
   -dan de hoeken, beginnnend bij de re/vo/bo hoek en dan tegen de klok ingaand
* Draait daarna de kubus om
* Lost de middelste rij op
* Maakt een kruis bovenop de kubus (wat er aan de zijkanten zit maakt nu nog niet uit)
* Lost de overige 4 hoeken op
* Zet dan de zijkanten bovenop de kubus op de plaats

Omdat de kubus geroteerd kan worden met je muis, heb ik ervoor gekozen om de 6 zijkanten bij hun kleur te noemen (=middelste vierkantje) in plaats van rechts/links/boven/onder/voor/achter notatie die je elders zult tegenkomen. Als er staat "met de klok mee" of "tegen de klok in" dan betekent dit "met de klok mee" als je naar die kant toe kijkt.

Ik hoop dat je dit programma leuk vind. Stuur je opmerkingen of suggesties naar het adres dat in de Help->About menu staat van het programma. En vergeet niet om te kijken naar mijn Sudoku Solver en mijn metrische klok

 

 

O ja: Cube.exe heeft helemaal niets te maken met de eigenaar van het RUBIK'S CUBE Trademark. Dit is namelijk Seven Towns Limited. Hun officiele website is http://www.rubiks.com.

FamVanGestel.nl  2009